26 Şubat 2024 Pazartesi

 Dan.com yeni nesil domain satış platformlarından birisidir. Dan.com, Godaddy’e ait bir markadır. Godaddy’e ait olduğu için oldukça güvenilir ve popülerdir diyebiliriz. Dan.com üzerinden ücretsiz şekilde domain satış sayfası oluşturabilir ve global şekilde domainlerinizi satma imkanı yakalayabilirsiniz. Şimdi sizlere dan.com üzerinden domain satış sayfası nasıl oluşturulur ve domainler nasıl satılır onu gösterelim.

Dan.com Üzerinden Domain Nasıl Satılır? Özel Domain Satış Sayfası Oluşturma

1-) Öncelikle dan.com sitesine girip ücretsiz üye oluyoruz. Ardından siteye giriş yapıyoruz. Öncelikle elimizdeki domainleri sisteme eklememiz gerekiyor. Ardından bir süre sonra domainler otomatikman listelenmiş olacak. Bu arada şunu belirtelim, dan.com’a domain transferine gerek yokYani domaininiz başka firmada kayıtlı olsa da buradan satış sayfası oluşturabilirsiniz. Çünkü domain satıldığında müşteriye transfer kodu iletmeniz yeterli. Yani şöyle anlatalım. Diyelim ki sizin domaininiz isimtescil.net’te bulunuyor. Fakat dan.com ‘a satış ilanı koyacaksınız. Bu durumda isimtescildeki domaininiz için sadece ns değişikliği yapmanız yeterli. Ns’leri “ns1.dan.com” ve “ns2.dan.com” yapmanız yeterlidir. Ardından domain satılsa bile isimtescilden transfer kodunu alıp satın alan müşteriye iletmeniz gerekiyor. Kısaca işlem bu kadar. Şimdi ilk olarak domainleri kaydetmeyi göstereyim.

Dan.com anasayfada sol menüden “My domains” kısmına giriyoruz.

2-) Sonrasında açılan sayfada sağ üstteki “Domain importer” butonuna tıklıyoruz.

3-) Ardından buradan üstteki “Add & edit domains” kısmına basıyoruz.

4-) Sonrasında karşımıza aşağıdaki gibi bir bölüm çıkacak. İşte buraya sisteme eklemek istediğiniz domainleri giriyorsunuz. Yani sizdeki ve satışını yapmak istediğiniz domainleri sol taraftaki bölüme girin. Alt alta girebilirsiniz. Ardından alttaki “Import” butonuna basın. Sonrasında sayfayı yenileyin. Domainin burada çıktığını göreceksiniz.

5-) Gördüğünüz gibi mesela biz birkaç tane domain eklemesi yaptık. Ardından aşağıdaki gibi domainler listelenmiş oldu. Tabii şimdi domainleri dan.com ‘a ekledik fakat yapmamız gereken bazı işlemler var. İlk olarak eklediğimiz domainlerin ns adreslerini güncellememiz gerekiyor. Ns’leri sırasıyla “ns1.dan.com” ve “ns2.dan.com” şeklinde ayarlıyoruz. Böylece domain dan.com satış sayfasında gözükmüş olacak. Eğer ns’leri ayarlamazsanız domaini açtığınızda dan.com ‘a yönlenmez. Bu yüzden ns’leri girmeniz gerekiyor.

Şimdi gelelim domain fiyatlarını girmeye. Aşağıdaki ekranda gördüğünüz gibi tarih kısmının solunda fiyat girme alanları çıkacak. İşte burada domaini kaçtan satmak istiyorsanız onun fiyatını girin. Fiyatı girdikten sonra 3-4 saniye içerisinde sistem otomatikman güncellenecektir. Yani ekstra bir tuşa basmanıza gerek kalmıyor. Bu yüzden site gayet kullanışlı ve modern diyebiliriz.

6-) Fiyatları girdikten sonra ve ns’leri ayarladıktan sonra birkaç saat (belki 1-2 gün) bekliyoruz. Çünkü ns’lerin tam oturması saatler alabiliyor. Ardından domainimizi açıyoruz. Ve böylelikle aşağıda gördüğünüz gibi dan.com satış sayfası görüntülenmiş oluyor. Müşteri domaini açtıktan sonra eğer belirlediğiniz fiyata satın almak isterse direkt olarak “Continue to checkout” butonuna basıp domaini satın alabilecektir.

7-) Bu şekilde tüm domainlerinizi burada listeleyebilir ve domain satış oranınızı arttırabilirsiniz. Çünkü bu site global bir site olduğu için domaininiz görüntülenmesi ve satın alınması bir o kadar kolay oluyor. O yüzden günümüzde en kullanışlı domain satış sitesi burasıdır. Tekrardan belirtelim dan.com’a domain transfer etmenize gerek yok ki zaten böyle bir sistemleri de yok. Burası sadece satış ilan sitesi. Yani domaininizi burada listeliyorsunuz ve müşteri gelip satın alınca ona sadece transfer kodu göndermeniz yeterli oluyor. Hatta eğer domaininiz Godaddy firmasında bulunuyorsa müşteri satın aldığında sistem belki otomatik olarak müşteriye direkt domaini gönderebiliyor. (Yani kesin olarak net bilmiyorum fakat bu şekilde olabilir çünkü dan.com Godaddy’nin bir markası.)

Bu şekilde dan.com üzerinden domain satışları yapabilirsiniz. Üstelik tamamen ücretsiz ve güvenilirdir. Herkese iyi satışlar dileriz…

Kaynak - https://www.mmsrn.com/

0 yorum:

Yorum Gönder